Приватне акціонерне товариство "Агрохолдинг Авангард"

     
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ПАТ "Птахогосподарство "Червоний прапор" створене на територiї Перевальського району Луганської областi, на мiсцi радгоспу "Червоний Прапор". Радгосп "Червоний прапор" був органiзований у 1930 роцi на землях держфонду i землях сiл Ганнiвка, Сабiвка, Краснопiлля. У травнi 1952 р. до нього був приєднаний радгосп "Сергiєвський", а з 1957 року землi колгоспу iм. Куйбишева та колгоспу iм. кiрова. В 1961 роцi були приєднанi землi училища механiзацiї сiльського господарства № 2. таким чином, радгосп став великим пiдприємством, в яке увiйшли п'ять вiддiлкiв. У квiтнi 1963 р. згiдно наказу Мiнiстерства виробництва та заготовок сIг продуктiв УРСР, радгосп "Червоний Прапор" було передано у пiдвласнiсть "Укрптахопрома". З цього часу господарство почало iменуватися Червонопрапорной птахофабрикой. Згiдно з наказом Держагропрому УРСР вiд 12 липня 1990 року та виробничого об'єднання птахiвничої промисловостi Луганськптахопром" вiд 9 серпня 1990 р. № 88 Червонопрапорна птахофабрика переiменована в "Птахорадгосп "Чевонопрапорний". У процесi приватизацiї у вереснi 1996 року, птахорадгосп "Червонопрапорний"перетворено у вiдкрите акцiонерне товариство "Птахогосподарство "Червоний прапор" згiдно з Порядком перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкрите акцiонерне товариство, затвердженого постановою Кабiнета мiнiстрiв України вiд 7.12.92 р. № 686. Згiдно Закону про акцiонернi товариства позачерговими загальними зборами 06.12.2010 року прийнято рiшенняпро переiменування Вiдкритого акцiонерного товариства "Птахогосподарство "Червоний прапор" у Публiчне акцiонерне товариство "Птахогосподарство "Червоний прапор", внесено змiни та затверджено новий статут, внутрiшнi положення, переобрано виконавчий орган та Наглядову раду.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом ПАТ "Птахогосподарство "Червоний прапор" - акцiонерне товариство, що об"єднує в однiй органiзацiйнiй структурi рiзнi ланки єдиного виробничо-технiчного циклу : пiдроздiли по утриманню птицi, забою та переробцi м"яса птицi, технологiчному обслуговуванню, з метою отримання рiзноманiтноїпродукцiї птахiвництва : яйця столовi, м"ясо у свiжому виглядi, м"ясопродукти, яєчний порошок. територiя господарства згiдно ветеринарно-санiтарних вимог подiляється на зони : утримання дорослої птицi; допомiжнi господарства ( кормоцех, автопарк, машино-тракторний парк, ремонтна майстерня, ветблок, очиснi споруди та пiдсобнi господарства ( цех по виготовленню сухого яєчного порошку, санiтарно-забiйний цех, цех по виготовленню м"ясокiсткового борошна. 13.04.2007 року Перевальською РДА за номером 13731020000000504 зареєстровано юридичну особу ДП "Птахофабрика "Червоний прапор", засновником якого є ВАт "Птахогосподарство "Червоний Прапор". Юридична адреса ДП "Птахофабрика "Червоний прапор : Луганська обл., Перевальський район, с. Червоний прапор, вул. Фабрична, 31, Фiлiй, представництв та iнших вiдокремлених структурних пiдроздiлiв товариство не має. Змiн в органiзацiйнiй структурi у порiвняннi з попереднiм звiтним роком не було.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Пропозицiй щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб у 2011 роцi не було.
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Фiнансова звiтнiсть за 2011 рiк сформована згiдно з Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку в Українi та вiдповiдно з Законом України вiд 16.07.1999 року № 996-ХIV та iнструкцiї про застосування Плану розрахункiв бухгалтерського облiку та наказу голови правлiння ПАТ. З метою складання фiнансової звiтностi за П(С)БО були використанi такi принципи облiкової полiтики : Основнi засоби вiдображенi за фактичними витратами на їх придбання, установку та iнше з урахуванням сум декiлькох обов"язкових iндексацiй, якi були проведенi за рiшенням кабiнету мiнiстрiв України, починаючи з 1992 року. Для нарахування амортизацiї 9зносу) застосовувались норми i методи, якi передбаченi подаковим законодавством. Запаси включають матерiали, паливо, запчастини, МШП, якi облiковуються за собiвартiстю придбання. Одиницею запасiв є кожне найменування цiнностей. Встановлено межу суттєвостi для оприбуткування МШП в сумi 50 гривень. Цiнностi, придбанi нижче цiєї вартостi, списуються на витрати пiдприємства, не оприбукованi до складу активiв. МШП, вартiстю бiльше 500 гривень за одиницю, та сроком служби бiльше одного року вiдображаються на рахунку "Малоцiннi необоротнi активи". Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображається за реальною вартiстю. Безнадiйна дебiторська заборгованiсть, щодо якої iснує впевненiсть щодо її неповернення боржниками, списується на поточнi витрати пiдприємства. для визначення доходу вiд реалiзацiї робiт, послуг використовується метод нарахування, тобто доходи товариства визначаються на дату вiдвантаження продукцiї. Бухгалтерський облiк податку на додану вартiсть здiйснювався у вiдповiдностi з записами, якi витiкають iз даних податкового облiку у вiдповiдностi з податковим законодавством. фiнансовi iнвестицiї, якi облiковуються за методом участi в капiталi iнших пiдприємств, на дату балансу вiдображаються по вартостi, яка визначається з урахуванням змiн загальної суми власного капiталу об"єкту iнвестування.
Текст аудиторського висновку АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК
незалежної аудиторської фiрми
"АУДИТ - СЕРВIС IНК"


щодо фiнансової звiтностi
публiчного акцiонерного товариства
"Птахогосподарство "Червоний Прапор"
станом на 31.12.2011р.




Загальним зборам акцiонерiв ПАТ "Птахогосподарство "Червоний Прапор"
Правлiнню ПАТ "Птахогосподарство "Червоний Прапор"
НКЦПФРУ



м. Iвано-Франкiвськ 27 лютого 2012 р.



Вступ

Ми провели аудит фiнансової звiтностi публiчного акцiонерного товариства "Птахогосподарство "Червоний Прапор" (далi - Товариство), яка включає Баланс станом на 31 грудня 2011 року, Звiт про фiнансовi результати, Звiт про рух грошових коштiв, Звiт про власний капiтал за рiк, що минув на зазначену дату, Примiтки до рiчної фiнансової звiтностi, опис важливих аспектiв облiкової полiтики та iншi пояснювальнi примiтки.

Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу щодо фiнансової звiтностi

Управлiнський персонал несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання цих фiнансових звiтiв у вiдповiдностi до Нацiональних стандартiв (положень) бухгалтерського облiку та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки.

Вiдповiдальнiсть аудитора
Вiдповiдальнiстю аудитора є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. Ми провели аудит вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв аудиту. Цi стандарти вимагають вiд нас дотримання вiдповiдних етичних вимог, а також планування й виконання аудиту для отримання достатньої впевненостi, що фiнансова звiтнiсть не мiстить суттєвих викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриття у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилок. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.

Висловлення думки
На нашу думку, фiнансова звiтнiсть вiдображає достовiрно в усiх суттєвих аспектах фiнансовий стан пiдприємства на кiнець дня 31.12.2011 р., його фiнансовi результати та рух грошових коштiв за рiк, що закiнчився на зазначену дату, вiдповiдно до нормативних вимог щодо органiзацiї бухгалтерського облiку та звiтностi, законодавства України, облiкової полiтики пiдприємства.

Висновок щодо вимог Комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку

Вiдповiдно вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики), затверджених Рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 29.09.2011 №1360 та положення про розкриття iнформацiї емiтентами цiнних паперiв, затвердженого рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 19.12.2006р. №1591 були виконанi аудиторськi процедури задля отримання аудиторських доказiв стосовно сум i розкриття:
- iнформацiї за видами активiв вiдповiдно до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку;
- iнформацiї про зобов'язання вiдповiдно до нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку;
- iнформацiї про власний капiтал;
- вiдповiдностi вартостi чистих активiв вимогам законодавства;
- сплати Товариством статутного капiталу у встановленi законодавством термiни;
- iнформацiї щодо обсягу чистого прибутку;
- Iнформацiї про дiї, що вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на на фiнансово-господарський стан Товариства та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв.
Товариство не має в управлiннi активи недержавних Пенсiйних фондiв, зобов'язань за борговими i iпотечними цiнними паперами. В 2011 роцi Товариство не здiйснювало випуск цiнних паперiв.
Аудит здiйснено вiдповiдно до мiждержавних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг (МСА), зокрема, вiдповiдно до МСА 700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi ", МСА 705 "Модифiкацiя думки незалежного аудитора ", МСА 706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора " та вимог до законодавства:
 ЗУ <Про аудиторську дiяльнiсть> вiд 22.04.1993 року М№3125-ХII (зi змiнами i доповненнями);
 ЗУ <Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi> вiд 16.07.1999 р. № 996-XIV, зi змiнами i доповненнями;
 ЗУ <Про акцiонернi товариства> вiд 17.09.2008 р. № 514-VI,
 ЗУ <Про цiннi папери та фондовий ринок> вiд 23.02.2006р. №3480-II(зi змiнами i доповненнями);
 ЗУ <Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi> вiд 30.10.1996р.
№ 448I96-ВР(зi змiнами i доповненнями);
 ЗУ <Про господарськi товариства> вiд 19.09.1991р. №1576-ХII (зi змiнами i доповненнями).


Основнi вiдомостi про Товариство
 Повне найменування Публiчне акцiонерне товариство "Птахогосподарство "Червоний Прапор "
 Код за ЄДРПОУ 00851519
 Мiсцезнаходження 94320, Україна, Луганська область, Перевальський район, с-ще Червоний Прапор, вул. Фабрична, б. 31
 Дата та номер державної реєстрацiї
 Дата та номер останньої державної реєстрацiї 17.12.1991р. № 1 373 105 0005 000007

13.12.2010р. № 1 373 105 0037 000007
 Дата внесення змiн до установчих документiв 17.12.1991р., 24.09.1996р. , 11.03.1998р., 31.05.1998р.,25.11.1999р.,23.06.2001р.,03.12.2002р.,26.08.2004р.,15.01.2009р.,30.03.2009р.,13.05.2010р.,13.12.2010р.
 Основнi види дiяльностi (КВЕД) 01.24.0 Розведення птицi.
01.11.0 Вирощування зернових та технiчних культур
01.23.0 Розведення свиней
01.41.0 Надання послуг у рослинництвi; облаштування ландшафту
52.11.0 Роздрiбна торгiвля в неспецiалiзованих магазинах з перевагою продовольчого асортименту
51.39.0 Неспецiалiзована оптова торгiвля харчовими продуктами, напоями та тютюновими виробами

В результатi перевiрки встановлено:
Найменування Вiдкритого акцiонерного товариства <Птахогосподарство <Червоний Прапор> змiнено на Публiчне акцiонерне товариство <Птахогосподарство <Червоний Прапор> на пiдставi Протоколу Загальних зборiв вiд 06 грудня 2010 року №1 та Закону України <Про акцiонернi товариства>. Товариство було засновано вiдповiдно до Рiшення Регiонального вiддiлення фонду Державного майна України по Луганськiй областi № 1551 вiд 12.09.1996 р. шляхом перетворення Державного пiдприємства птахорадгоспу <Червонопрапорпий> , у вiдкрите акцiонерне товариство <Птахогосподарство <Червоний Прапор>, згiдно Закону України <Про особливостi приватизацiї майна у агропромисловому комплексi> вiд 10.07.1996 р. згiдно з постановою Кабiнету Мiнiстрiв України <Про затвердження порядку перетворення в процесi приватизацiї державних пiдприємств у вiдкритi акцiонернi товариства> вiд 07.12.1992 р. № 686.
ПАТ "Птахогосподарство "Червоний Прапор" є правонаступником ВАТ "Птахогосподарство "Червоний Прапор" , всiх його прав та зобов'язань.
Нова редакцiя статуту затверджена загальними зборами акцiонерiв вiд 06.12.2010р. (Протокол №1) та зареєстрована державним реєстратором 13.12.2010р. № 1 373 105 0037 00007.

Стан бухгалтерського облiку в Товариствi
Бухгалтерський облiк ведеться вiдповiдно до Закону України "Про бухгалтерський облiк i фiнансову звiтнiсть в Українi " вiд 16.07.1999 р. за № 996-ХIV з використанням Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов'язань i iнших господарських операцiй i з врахуванням вимог П(с)БО. Облiк в усiх суттєвих аспектах вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi " з врахуванням вимог затверджених стандартiв та iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку.
Бухгалтерський облiк ведеться по журнально-ордернiй формi iз застосуванням комп'ютерної технiки.
Наказом про облiкову полiтику визначено сукупнiсть принципiв, методiв, якi використовуються Товариством для складання i надання фiнансової звiтностi вiдповiдно до п.23 П(С)БО №1 "Загальнi вимоги до фiнансової звiтностi".
Задовiльний стан бухгалтерського облiку в Товариствi забезпечив своєчасне складання та подання до вiдповiдних iнстанцiй фiнансової, податкової та статистичної звiтностi.
Аудиторами перевiрено вiдповiднiсть даних фiнансової звiтностi даним облiку та вiдповiднiсть даних окремих форм звiтностi один до одного.
Аудиторами пiдтверджується вiдповiднiсть даних фiнансової звiтностi Товариства даним облiку та вiдповiднiсть даних форм звiтностi один одному.
Стан корпоративного управлiння Товариством можливо оцiнити на даний час як задовiльний.
Проведенi аудитором процедури не мали за мету проведення повної та всеохоплюючої перевiрки системи внутрiшнього контролю Товариства з метою визначення всiх можливих недолiкiв.

Облiк основних засобiв, нематерiальних активiв, iнших необоротних матерiальних активiв та їх зносу.

Облiк нематерiальних активiв.
Станом на 31.12.2011р. Товариство не володiє нематерiальними активами.

Облiк незавершеного будiвництва.
Незавершене будiвництво облiковується за собiвартiстю, вiдповiдно до вимог чинного законодавства.
Сума незавершених капiтальних iнвестицiй на 31.12.2011 року становить 46 871 тис. грн.
В примiтцi III "Капiтальнi iнвестицiї" достовiрно розкрито iнформацiю про придбання капiтальних iнвестицiй Товариства i їх залишок на 31.12.2011р.


Облiк основних засобiв.
Облiк основних засобiв ведеться вiдповiдно до вимог П(с)БО 7 "Основнi засоби".
В фiнансовiй звiтностi вiдображенi основнi засоби:
- якi контролюються Товариством;
- вартiсть яких визначена по iсторичнiй собiвартостi придбання;
- якi утримуються з метою використання їх у процесi дiяльностi Товариства протягом термiну корисного використання, що перевищує календарний рiк.
Данi аналiтичного облiку вiдповiдають даним синтетичного облiку основних засобiв.
Наявнiсть основних засобiв пiдтверджена iнвентаризацiєю, яка проведена вiдповiдно до наказу вiд 16.11.2011р. №136 б. Ми не спостерiгали за iнвентаризацiєю наявних основних засобiв, запасiв, грошових коштiв оскiльки ця дата передувала початку аудиторської перевiрки, але ознайомились з її результатами.
Облiк амортизацiї здiйснюється вiдповiдно до ПКУ вiд 02.12.2010р. №2755-VI.
В примiтцi II "Основнi засоби" Товариством розкрито iнформацiю щодо класифiкацiї основних засобiв i їх руху протягом 2011 року.

Облiк запасiв.
Аналiтичний облiк запасiв ведеться у вiдповiдностi з вимогами П(с)БО 9 "Запаси". Придбанi виробничi запаси i товари облiковуються за собiвартiстю з урахуванням транспортно-заготiвельних витрат. Готова продукцiя та незавершене виробництво облiковуються за собiвартiстю.
Станом на 31.12.11 Товариство має запасiв у сумi 51 519 тис. грн
В примiтцi VIII "Запаси" розкрито iнформацiю щодо залишку запасiв Товариства на 31.12.2011р. в розрiзi класифiкацiї запасiв.

Облiк грошових коштiв.
Бухгалтерський облiк та документальне оформлення касових операцiй у Товариствi вiдповiдає вимогам "Положення про ведення касових операцiй у нацiональнiй валютi в Українi", затвердженому постановою Правлiння Нацiонального Банку України вiд 15.12.2004р. №637.
Ведення та документальне оформлення Товариством операцiй по поточному та iнших банкiвських рахунках вiдповiдає вимогам вiдповiдних нормативних актiв, зокрема, "Iнструкцiї про безготiвковi розрахунки в Українi в нацiональнiй валютi", затвердженої постановою НБУ вiд 21.01.2004р.№22
В примiтцi VI "Грошовi кошти" достовiрно розкрито iнформацiю щодо залишку грошових коштiв Товариства на 31.12.2011р. за мiсцем їх знаходження.

Облiк витрат.
Склад витрат, їх визнання та порядок розподiлу вiдповiдають вимогам П(с)БО № 16 "Витрати" та ПКУ в редакцiї вiд 02.12.2010р. пiд №2755-VI (зi змiнами i доповненнями). Вибiрково перевiрено правильнiсть вiднесення витрат, понесених Товариством, помилок не виявлено.
В примiтцi V "Доходи i витрати" розкрито iнформацiю про розмiр iнших операцiйних, фiнансових та iнвестицiйних витрат Товариства за 2011 рiк.

Облiк дебiторської заборгованостi.
Формування у бухгалтерському облiку Товариства iнформацiї про дебiторську заборгованiсть та її розкриття у фiнансовiй звiтностi вiдповiдає вимогам П(с)БО 10 "Дебiторська заборгованiсть".
Дебiторська заборгованiсть за термiнами погашення Товариством вiднесена до поточної. Поточна дебiторська заборгованiсть оцiнена та включена до пiдсумку балансу за первiсною вартiстю. Резерв сумнiвних боргiв не сформовано.
Показники, що характеризують склад та стан дебiторської заборгованостi Товариства на звiтну дату, вiдповiдають даним регiстрiв синтетичного та аналiтичного облiку.
Аналiз стану облiку активiв Товариства дозволяє аудиторам зробити висновок про те, що всi активи правильно прокласифiкованi, їх оцiнка вiдповiдає вимогам П(с)БО i є реальною в умовах дiючого пiдприємства.

Зобов'язання.
Визнання, облiк та оцiнка зобов'язань здiйснюється вiдповiдно до П(с)БО 11 "Зобов'язання".
Загальна сума зобов'язань Товариства на 31.12.2011р. складає 72 740 тис. грн, в т.ч.:
довгостроковi зобов'язання 11 516 тис.грн
кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 35 860 тис.грн
поточнi зобов'язання за розрахунками 994 тис. грн
iншi поточнi зобов'язання 24 370 тис.грн
Показники балансу на 31.12.2011р., що характеризують стан розрахункiв по заробiтнiй платi, соцiальному страхуванню, з пiдзвiтними особами, бюджетом та позабюджетними фондами, вiдповiдають даним регiстрiв аналiтичного та синтетичного бухгалтерського облiку, що дає пiдстави для пiдтвердження про їх достовiрнiсть.
Розрахунки з оплати працi працiвникам ведуться на рахунку 66 "Розрахунки з оплати працi". Заробiтна плата нараховується згiдно штатного розкладу та табеля робочого часу. Вибiрково перевiрено нарахування та утримання вiд зарплати податку з доходiв фiзичних осiб, обов'язкових вiдрахувань ЄСВ, порушень не виявлено.
Зобов'язання Товариства, що склалися на дату балансу, оцiненi за первiсною вартiстю. Зобов'язання пiдтверджуються даними синтетичного i аналiтичного облiку.
Кредиторська заборгованiсть являється реальною i документально пiдтверджена.



Облiк власного капiталу.

Облiк статутного капiталу.
Облiк статутного капiталу вiдповiдає вимогам чинного законодавства.
Статутний капiтал Товариства оголошено в сумi 39 627 002,25 (тридцять дев'ять мiльйонiв шiстсот двадцять сiм тисяч двi) гривнi 25 копiйок, який подiлений на 158 508 009 (сто п'ятдесят вiсiм мiльйонiв п'ятсот вiсiм тисяч дев'ять) штук простих iменних акцiй номiнальною вартiстю 0,25 гривень кожна акцiя.
Станом на 31.12.2011р. зареєстрований статутний капiтал в сумi 39 627 002,25 грн. сплачено повнiстю, що пiдтверджено первинними документами. Облiк статутного капiталу ведеться без порушень.



Облiк резервiв.
Резервний капiтал Товариством на 31.12.2011р. сформовано у сумi 176 тис. грн. , що вiдповiдає статуту.
За результатами господарської дiяльностi у 2011 р. Товариством отримано чистий прибуток у сумi 95 200 тис.грн. Сума нерозподiленого прибутку становить - 172 564 тис. грн. Результат дiяльностi пiдтверджується первинними документами.
Аудиторською перевiркою пiдтверджується правильнiсть та адекватнiсть визначення власного капiталу, його структури та призначення.

Облiк доходiв i фiнансових результатiв.
Визначення виручки вiд реалiзацiї та фiнансових результатiв дiяльностi, порядок обчислення податкових та iнших обов'язкових платежiв проводилось Товариством у звiтному перiодi, у порядку, передбаченому нормативними актами України з питань бухгалтерського облiку та звiтностi.
Облiк доходу вiд операцiйної та iншої дiяльностi ведеться на рахунку 7 класу "Доходи вiд реалiзацiї". Визнання доходу в бухгалтерському облiку вiдображається в момент збiльшення активу або зменшення зобов'язання згiдно критерiїв визнання доходу П(с)БО 15 "Дохiд".
Аналiтичний облiк реалiзацiї вiдповiдає синтетичному.
Спiльної господарської дiяльностi Товариство не веде.
Перевiрено достовiрнiсть даних про дохiд (виручку) вiд реалiзацiї товарiв та iнших доходiв, а також правильнiсть розрахунку собiвартостi та витрат перiоду при формуваннi фiнансових результатiв за звiтний перiод. Порушень не виявлено.

Аналiз показникiв фiнансового стану
На пiдставi даних фiнансової звiтностi розрахованi показники, якi характеризують фiнансовий, майновий стан та рентабельнiсть Товариства (табл. 1).
Таблиця 1.
ПОКАЗНИКИ АЛГОРИТМ Норм. На 31.12.2011р.
1. Аналiз фiнансового стану Товариства
1.1. Коефiцiєнт абсолютної лiквiдностi.
Показує, яку частку поточних боргiв пiд-во може погасити зараз наявними коштами. Ф.1(р.230+р.240+р.220)
------------------------------
ф.1р.620 0,25-0,5 1,52
1.2. Коефiцiєнт загальної лiквiдностi.
Показує, яку частку поточних боргiв пiд-во може сплатити, якщо для цього використає всi свої оборотнi активи. Ф.1(р.260 + р.270)
--------------------------
ф.1 р.620 1 - 2 2,69
1.3.Коефiцiєнт фiнансової незалежностi.
Показує, в якiй мiрi пiд-во не залежить вiд своїх кредиторiв. Ф.1 р.380
-------------
ф.1 р.280 0,5 0,76
1.4. Коефiцiєнт структури капiталу
Показує спiввiдношення залучених i власних коштiв ф.1 (р.480 + р.620)
----------------------------
ф.1 р.380 0,5 -1 0,32


Загальний висновок

Ми рахуємо, що в процесi аудиту нами було зiбрано достатньо доказiв, щоб зробити наступний висновок:
Визначення виручки вiд реалiзацiї та фiнансових результатiв дiяльностi, порядок обчислення податкових та iнших обов'язкових платежiв проводилось Товариством у звiтному перiодi, у порядку, передбаченому нормативними актами України з питань бухгалтерського та податкового облiку.
Бухгалтерська, податкова та статистична звiтнiсть складалась та подавалась Товариством у повному обсязi.
Показники статей рiчного балансу Товариства на 31.12.2011р. вiдповiдають даним синтетичного облiку та iснуючим нормативам бухгалтерського облiку, реально та точно вiдображають його фiнансовий стан, їх достовiрнiсть та повнота може бути пiдтверджена.
Показники фiнансового стану Товариства вiдображенi в синтетичному облiку адекватно. Виконанi аудиторськi процедури дають пiдставу пiдтвердити достовiрнiсть та повноту показникiв Звiту про фiнансовi результати за 2011р.
Таким чином, фiнансова звiтнiсть ПАТ "Птахогосподарство "Червоний Прапор" вiдображає правдиву i неупереджену по усiх суттєвих аспектах картину фiнансового положення Товариства станом на 31.12.2011 р., а також результатiв його дiяльностi i руху грошових потокiв за 2011 рiк у вiдповiдностi до законодавчих i нормативних актiв в Українi з пiдприємництва, бухгалтерського облiку i фiнансової звiтностi та аудиту.


Iнша допомiжна iнформацiя
Вартiсть чистих активiв на 31.12.2011р. складає - 224 952 тис. грн., що бiльше розмiру статутного капiталу на 185 325 тис. грн.. Це вiдповiдає вимогам п. 3 ст. 155 ЦКУ.
Суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що перевiрялася та iншою iнформацiєю, що розкривається керiвництвом та подається до НКЦПФР разом з фiнансовою звiтнiстю, аудиторами не виявлено.
За звiтний перiод значних правочинiв (10% i бiльше вартостi активiв товариства) за даними фiнансової звiтностi не вiдбувалось.
Стан корпоративного управлiння Товариством можливо оцiнити на даний час як задовiльний.
Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:
i Аудиторська фiрма у формi товариства з обмеженою вiдповiдальнiстю "Аудит-сервiс IНК"
i Свiдоцтво про внесення до реєстру суб'єктiв аудиторської дiяльностi №0036, продовжене рiшенням Аудиторської палати України вiд 04 листопада 2010 року №221I3. Термiн дiї до 04.11.2015р.
i Мiсцезнаходження: 76018 м. Iвано-Франкiвськ, вул. Б.Лепкого буд. 34., офiс 1.
i Телефон: (0342) 75-05-01,
i Електронна пошта: audiif@ukrpost.ua.


Основнi вiдомостi про умови договору про проведення аудиту:

Договiр на виконання аудиторських послуг: вiд 20 лютого 2012р. №73.
Аудит проведено в перiод з 21 по 25 лютого 2012р.


Директор по аудиту Аудитори:
(сертифiкат А 000023 (сертифiкат А 002553
продовжений рiшенням АП продовжений рiшенням АПУ
вiд 11.10.2007р. №183I7) вiд 21.05.2009р. №202I2)

___________В.К.Орлова __________Є.Д. Вiнтоняк


__________Т.I.Бiдочка
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Основними видами дiяльностi у 2011 роцi були в тваринництвi - виробництво курячих товарних яєць та м"яса птицi, в рослинництвi - вирощування зернових культур. Дохiд вiд реалiзацiї продукцiї в 2010 роцi склав 333523 тис.гивень, що на 116910 тис. грн бiльше, порiвняно з попереднiм роком. Виробництво продукцiї за 2011 рiк : яець - 469195 тис. штук; м"яса птицi в живiй вазi - 10149 ц. В наступному роцi планується збiльшення обсягiв реалiзацiї. Вирощування птицi та виробництво курячих яєць є перспективним видом дiяльностi в результатi iснування значного попиту на продукцiю птахiвництва. Дiяльнiсть пiдприємства, пов"язана з рослинництвом, знаходиться пiд значним впливом сезонних змiн. В птахiвництвi особливої залежностi вiд сезонних змiн не має, але проблеми з вирощуванням кормiв, пов"язанi з несприятливими погодними умовами, негативно впливають на розвиток птахiвництва. Основними ринками збуту виробленої птахогосподарством продукцiї є оптова реалiзацiя беспосередньо зi складiв товариства юридичним та фiзичним особам Луганського, Донецького, iвано-Франкiвського, Днiпропетровського регiонiв, таким як : ТОВ "Iмперово Фудз", ТОВ "Станiславська торгова компанiя", ТОВ "АТБ", ТОВ " Фоззi Фуд" та iн. Конкуренцiя в цiй галузi є значною для товариства, тому що безпосередньо в регiонi розташованi великi виробники продукцiї птахiвництва, а саме : АОЗТ "Лисичанська птахофабрика" та СТОВ "Авiс". Товариство використовує в основному вiтчизнянi джерела сировини. Основнi види сировини, матерiалiв та послуг, якими користується Товариство є комбiкорми для птицi, електрична енергiя, паливно-мастильнi матерiали, вакцини та ветпрепарати, запаснi частини, ремонтнi, будiвельнi та iншi матерiали. Перспективний план розвитку Товариства передбачає збiльшення виробництва яєць за рахунок збiльшення птахомiсць нарiвнi з проведенням роботи по зростанню продуктивностi птицi. Для цього пiдприємтсво постiйно проводить реконструкцiю виробничих примiщень з метою замiни старого обладнання на бiльш нове та сучасне. На дiяльнiсть пiдприємства значний вплив мають полiтичнi, юридичнi та економiчнi ризики, полiтика Держави щодо подальшого розвитку сiльськогосподарської галузi, розробленi економiчнi та соцiальнi програми, фiнансовий стан та купiвельна спроможнiсть споживачiв продукцiї. основними постачальниками, що займають бiльше 10 % у загальному об"ємi постачання, у звiтному перiоддi були : ПАТ "Вуглегiрський ЕКЗ"(комбiкорм), ТОВ "Промiндустрiя" та ТОВ НК "Артемiда Ойл" (ПММ), ПАТ "Луганськобленерго" (електрична енергiя), ТОВ "Фландрiя" та ТОВ "Київський КПК" (тара та тарнi матерiали), ПАТ "Ареал" та ПАТ "Перше травня" ( жива птиця), ТОВ "Ломанн Анiмал Хелс Україна" та ТОВ "Ветсинтез" ( ветпрепарати та вакцини) та iн.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Придбання та вiдчуження основних засобiв за останнi 5 рокiв : 2007 р. придбання-3863,6 тис. грн, вiдчуження - 254,5 тис. грн, 2008 р. придбання-19507 тис. грн, вiдчуження - 141 тис. грн,2009 р. придбання-4912 тис. грн, вiдчуження - 0 тис. грн, 2010 р. придбання-55091 тис. грн, вiдчуження - 156 тис. грн, 2011 р. придбання - 152 тис. грн, вiдчуження - 3396 тис. грн. Збiльшення вартостi основних фондiв у 2011 роцi вiдбулося за рахунок придбання нового обладнання (насоси) на насоснi станцiї та в яйцесховище - кондiцiонери для пiдтримання оптимальної температури у лiтнiй перiод. Крiм того придбано апарат високого тиску для обробки пташникiв в перiод санрозриву. Вiдчуження основних засобiв здiйснено в основному за рахунок списання повнiстю зношених та непридатних для подальшого використання основних засобiв - 2535 тис. грн. Крiм того, згiдно рiшення Червонопрапорської сiльської ради передано на баланс Територiальної громади селища Червоний прапор об"єкт комунальної власностi : Асфальтове покриття вулиць та дорiг селища в сумi - 428 тис.грн, а також списано з балансу приватизованi житловi будинки на суму - 433 тис. грн. Реалiзацiї основних фондiв не було.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення Основнi засоби Товариства знаходяться за юридичною адресою Товариства : с. Червоний прапор, Перевальський район, луганська область. У звiтному роцi в оперативну адресу Дочiрньому пiдприємству "Птахофабрика "Червоний Прапор" було передано основнi засоби, що застосовуються для утримання молодняка птицi.Виробничi потужностi були завантаженi не повнiстю. Ступiнь використання обладнання складає 95 %. Вартiсть заставленого майна складає 41602,047 тис. грн. У 2011 роцi не працювали (основнi засоби, що не використовуються) основнi засоби, що використовуються для утримання великої рогатої худоби та свиней, яких у звiтному роцi Товариство не мало. Залишкова вартiсть основних засобiв, що тимчасово не використовується складає 1826 тис. грн. Ступiнь зносу основних засобiв : будiвлi i споруди - 38,7%, транспортнi засоби - 93 %, машини i обладнання - 20,2 %. У звiтному роцi пiдприємством орендувалась машина для сортування та пакування яйця типу MOBA "OMNIA-250". За 2011 рiк було придбано основних засобiв на 152 тис. грн, в тому числi машин та обладнання - 142 тис. грн. У звiтному роцi Товариство основнi засоби не продавало. Екологiчнi питання не впливають на використання активiв Товариства. У 2012 роцi емiтент планує розпочати реконструкцiю ще одного пташника, пiсля завершення якої кiлькiсть птахомiсць суттєво не змiниться, але старе, зношене обладнання буде змiнено на нове та бiльш сучасне. фiнансування проекту планується здiйснювати за рахунок власних та залучених коштiв.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень Iстотними проблемами, що впливають на дiяльнiсть емiтента, є: - порушення паритету цiн на промислову та сiльськогосподарську продукцуiю; - низька купiвельна спроможнiсть населення ; -низька реалiзацiйна цiна, яка не забезпечує покриття витрат на виробництво продукцiї, а також висока собiвартiсть продукцiї через незбалансованiсть цiн на купованi товарно-матерiальнi цiнностi, сировину, матерiали, роботи, послуги. Високi цiни на птахiвниче обладнання, запаснi частини та комплектуючi, акумулятори, сIг тракторну гуму збiльшують термiни ремонтiв технологiчного клiткового обладнання та технiки. Спостерiгається рiзке зниження ступенiв оновлення птахiвничого обладнання. У машино-тракторному парку збiльшується коефiцiент зносу тракторiв, комбайнiв та автомобiлей. Проблеми у фiнансовiй, банкiвськiй, податковiй та полiтичнiй сферах не дають змоги довгостроково, на перспективу планувати дiяльнiсть товариства.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Штраф у сумi 1120 грн застосовано Державною iнспекцiєю енергонагляду за перевищення лiмiтiв споживання електроенергiї; Штраф у сумi 199752,67 грн застосовано Державною комiсiєю по енергозбереженню за перевищення лiмiтiв споживання електроенергiї; Штраф у сумi 680 грн застосовано Перевальським вiддiленням Алчевської ОДПI за несвоєчасне подання декларацiї по ПДВ за 2008-й рiк; Штраф у сумi 29741,73 грн застосовано пенсiйним фондом України за несвоєчасну сплату внескiв; Штраф у сумi 4119,50 грн застосовано Державним пiдприємством стандартизацiї та метрологiї за порушення показникiв якостi продукцiї; Штраф у сумi 2476,89 грн застосовано державною виконавчою службою за рiшенням Луганського господарського суду за порушення термiнiв розрахункiв з ТОВ "Луганськводоканал"; Штраф у сумi 42506,46 грн застосовано державною комiсiєю по цiнах за необгрунтоване завищення цiн на продукцiю за 2009й рiк.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Структура капiталу станом на 31.12.2011 року становить : - власний капiтал - 224952 тис. грн; - зобов"язання - 72955 тис. грн. Власний капiтал має таку структуру : - статутний капiтал - 39627 тис. грн; iнший додатковий капiтал - 12585 тис. грн; резервний капiтал - 176 тис. грн; -нерозподiлений прибуток - 77364 тис. грн. У 2011 роцi Товариство на мало банкiвських кредитiв .Коефiцiєнт загальної лiквiдностi Товариства, який завжди перебуває пiд особливим контролем фахiвцiв, на початок звiтного перiоду складав 0,74 а на 31.12.2011 - 2,7 при нормативних показниках 1,0-2,0. Значний рiст загальної лiквiдностi вiдбувся, зокрема, завдяки зменшенню поточних зобовiязань та означає, що Товариство здатне покрити всi свої поточнi зобовiязання використавши всi оборотнi активи. При недостатностi фiнансування господарської дiяльностi фахiвцi Товариства рекомендуватимуть залучення короткострокових та довгострокових кредитiв банкiв.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів Станом на 31.12.2011 року укладених, але не виконаних договорiв у ПАТ "Птахогосподарство "Червоний прапор" не має.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Робота керiвництва та фахiвцiв Товариства ведеться по наступним напрямкам : 1) Полiпшення якостi виробленої продукцiї з метою зростання її реалiзацiйної цiни та отримання додаткової суми виручки. Зменшення частки нетоварної продукцiї. 2) зростання продуктивностi працi, рост виробництва яєць на 1 курку-несучку. 3) Здешевлення собiвартостi вироблених яєць шляхом зниження прямих витрат, полiпшення якостi кормiв, закупки бiльш дешевої сировини.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок У 2011 роцi дослiджень та розробок емiтент не здiйснював.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається У 2011 роцi судових справ, стороною в яких виступав емiтент не було.
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі Незвичайних та виняткових подiй у фiнансово-господарскiй дiяльностi Товариства, якi б суттєво вплинули на розмiр доходу вiд операцiйної дiяльностi у звiтному роцi не вiдбувалось.